30.11.2012 5876

Okulumuz 1942 yılında ilkokul üçüncü sınıfa kadar ders görülen ve halk tarafından imece usulü ile yapılan bir ilkokuldur. Daha sonra 1960 yılında tek katlı bina olarak üç derslikle hizmete girmiştir, 1980 yılında üç katlı 8 derslikli, laboratuvarlı şeklinde yenileme çalışması yapılmıştır. 1993 yılına kadar ilkokul olarak hizmetini devam ettirmiştir. İlkokulun başka bir yere yapılıp taşınması sonucu bu bina boş kalmış, Kumburgaz'da bulunan Erçağ Kollektif Şirketi tarafından bakım,onarım ve tadilatı yapılarak liseye tahsis edilmiş ve Mehmet Erçağ Ticaret Meslek Lisesi olarak 1996-1997 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmiştir. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL tarafından açılışı gerçekleştirilmiştir. 2009 yılında binanın yetersizliğinden dolayı şimdiki binasına taşınmıştır. Bu tarihten itibaren şimdiki binasında hizmet vermektedir. Okulumuz bir kaç kez lise türleri arasında dönüşüm geçirmiştir. En son 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Meslek Lisesinden Anadolu Lisesine dönüşmüştür.